Veysel Uğur KIZMAZ

Dumlupınar Üniversitesi Seminerimden Notlar

04.11.2012Okunma Sayısı: 500Kategori: Güncel

 

Dün Yazılım Dilleri The Code Day etkinliği için Sevdanur Genç ve Burak Tungut ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’ndeydim. Genel anlamda Microsoft teknolojileri, Asp.Net, Entity Framework, WCF, Windows Phone 7, Windows 8’in tanıtıldığı ve bu konular üzerine yazılım geliştirmenin nasıl yapıldığına dair sunum ve eğitimin yer aldığı etkinliğin en can alıcı noktası (süre olarak bizi biraz sıkıntıya düşürse de) arkadaşlarla beraber katmanlı mimarinin kullanıldığı bir proje gerçekleştirdik.
 
 
 
Öğrenciyken ya da mezun olduktan sonra birçok seminere gittim. Seminerlerde bol bol projeler yaptık. Fakat hiçbir seminerde katmanlı mimari, SOA gibi yapıların kullanıldığına şahit olmadım. Bunun sebebi olarak süre gösterilebilir, ki doğrudur. Süremiz kısıtlı dahi olsa projemizi Dumlupınar Üniversitesi’ndeki arkadaşlarımızla herkesin en basit çözümleyeceği dilden yazıp anlatmaya çalıştık, umarım da başarılı olmuşuzdur :)
 
Dünün benim için en güzel yanı ise seminer sonrası yemeğe gittiğimiz konak ve akabinindeki eğlenceydi. Konağın eşsiz ortamı, arka fonda çalan TSM müzikleri ve kahvelerle açılan sohbetlerin koyuluğu seminerin yorgunluğunu ve uykusuzluğumu bir anda yok etti.
 
Bakılan kahve falında söylenenlerin tutma oranının %90 üzerinde olması da ayrı bir konu tabi :)
 
Tüm etkinlik öncesi ve sonrasında emeği geçen tüm arkadaşlara, özellikle seminerdeki çalışmaları için İsmail Öztürk ve seminer sonrasındaki organizasyonları için Ece Ulusoy’a teşekkür ederim.
 
Bu güzel günün ardından yeniden Kütahya’daki dostlarımızla görüşebilmek dileğiyle...