Veysel Uğur KIZMAZ

Erciyes Üniversitesi Seminerimden Notlar

12.02.2013Okunma Sayısı: 4144Kategori: Güncel

 1 Aralık 2012 günü Yazilim Dilleri ekibinden Daron YöndemFatih Boy ve Ercan Bozkurt ile beraber Yazılım Dilleri Günü etkinligi için Erciyes Üniversitesi'ndeydim. Seminere öğrenci arkadaşların ilgisi oldukça yüksekti.

Saat 13:30'da Fatih Boy, Windows 8 ile Hayata Dokunun konulu sunumu ile Windows 8'in bilinmeyen yönlerini anlatmakla beraber Windows 8 ile yazılım geliştirme konusunda bilgilerini paylaştı. 
 
Fatih Boy'un ardından Sharepoint ile Hayatınızı Kolaylaştırın konu sunumu ile Sharepoint'in iş yaşamındaki merak edilen yüzünü, kullanıcılara, şirketlere ve yazılım geliştiricilere sağladığı avantajları, Sharepoint üzerinde yazılım geliştirmenin nasıl yapıldığı konuları ile beraber soru-cevap bölümünde deneyimlerinimi öğrenci arkadaşlarla paylaşmaya çalıştım.
 
 
Günün ikinci bölümünde Daron Yöndem, Windows Azure platformunun ne olduğu, nasıl çalıştığı, avantajları, ücretlendirmesi konularında anlattığı detaylı sunumunun ardından Windows Azure üzerinde yazılım geliştirmenin nasıl yapıldığı ile ilgili yaptığı uygulama ve gösterdiği örnek projelerle katılımcıların Azure konusuna ilgisini daha çok artırdı.
 
Günün sonunda ise Ercan Bozkurt, Windows Phone / Mobile serisinden kısaca bahsettikten sonra Windows Phone 7'den başlayarak son versiyon olan Windows Phone 8'in kullanım ve çalışma yöntemlerini, iki sistem arasındaki farkları ve yazılım geliştirmenin nasıl olduğunu katılımcılarla paylaştı. Ardından uzun süren soru-cevap bölümü ile de katılımcılar Microsoft'un mobil işletim sistemi ve bu sistem üzerinde yazılım geliştirme konusunda akıllarına takılan soruları cevaplandırdılar.
 
 
 
  
Seminer sırasında ve sonrasında ekibimizi mükemmel ağırlamasından dolayı emeği geçen başta topluluk başkanı Nilay Öncü olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Umarız katılımcılara yeni teknolojiler konusunda yol gösterici olabilmişizdir :)