Veysel Uğur KIZMAZ

Selçuk Üniversitesi Seminerimden Notlar

11.11.2012Okunma Sayısı: 4821Kategori: Güncel

 

Dün Yazilim Dilleri The Code Day etkinligi için Sevdanur Genç, Nagihan Sema Kudu ve Muhammed Önal ile Selçuk Üniversitesi’ndeydim. Genel anlamda Microsoft teknolojileri, Asp.Net, Entity Framework, WCF, Windows Phone 7, Windows 8’in tanitildigi ve bu konular üzerine yazilim gelistirmenin nasil yapildigina dair sunum ve egitimin yer aldigi etkinligin en can alici noktasi arkadaslarla beraber katmanli mimarinin kullanildigi bir proje gerçeklestirdik.
 
 
 
Kendi açimdan baktigimda etkinligin ilk yarisini komple kaplayip sonra kayiplara karismam (Ankara yollarina dogru) söz konusu olsa da etkinligin kapladigim ilk bölümünde gösterdigim 3 saat araliksiz konusma performansi, konudan konuya çekirge misali siçrarken (bazen baglantilari kaçirip son anda yakalasam da:) ) arkadaslarin katilimlari ve sorulari ile onlara gerek teknik anlamda gerek piyasada karsilasacaklari konular hakkinda gerekse kariyer planlamasi konularinda birseyler katabildiysem ne mutlu bana.
 
Ögrenciyken ya da mezun olduktan sonra birçok seminere gittim. Seminerlerde bol bol projeler yaptik. Fakat hiçbir seminerde katmanli mimari, SOA gibi yapilarin kullanildigina sahit olmadim. Bunun sebebi olarak süre gösterilebilir, ki dogrudur. Süremiz kisitli dahi olsa projemizi Dumlupinar Üniversitesi’ndeki arkadaslarimizla herkesin en basit çözümleyecegi dilden yazip anlatmaya çalistik, umarim da basarili olmusuzdur :)
 
Tüm etkinlik öncesi ve sonrasinda emegi geçen tüm arkadaslara, özellikle seminerdeki çalismalari için Ömer Özdemir ve  Umut Bakir a tesekkür ederim.