Veysel Uğur KIZMAZ

Sharepoint 2010 Infopath Form Cross Domain Hatası

22.11.2012Okunma Sayısı: 3397Kategori: Sharepoint 2010

 Sharepoint ile proje oluştururken Infopath içerisinden web servis çağırdığımız zaman bazı hatalarla karşılaşabiliyoruz. Bir örneğini ve çözümünü bu makalede inceleyeceğiz.

Kısaca Senaryo: Infopath ile bir form oluşturup bunu Sharepoint Form Library’e aktarmak istiyoruz. Kaydetme işlemini de kendi oluşturacağımız bir buton ile gerçekleştirmemiz gerekmektedir. Bunun için Submit işlemini gerçekleştireceğimiz bir Data Connection oluşturduk. Yalnız bu bağlantıyı oluşturduktan ve butonda çalıştırdıktan sonra aşağıdaki hatayı almaya başlıyoruz.
 
 
Bu eylem etki alanları arasındaki kısıtlamaları ihlal ettiğinden, form verilerini alma sorgusu tamamlanamıyor.

Bu form şablonu bir SharePoint belge kitaplığına yayımlanıyorsa, SharePoint Yönetim Merkezi'ndeki InfoPath Forms Services'in altında kullanıcı form şablonları için etki alanları arası erişim etkinleştirilmeli ve veri bağlantısı ayarları aynı site koleksiyonundaki veri bağlantısı kitaplığında bulunan bir UDC dosyasında depolanmalıdır.

Bu yönetici onaylı bir form şablonuysa, formun güvenlik düzeyi tam güven olarak ayarlanmalı veya veri bağlantısı ayarları, SharePoint Yönetim Merkezi'ndeki InfoPath Forms Services'in altında bulunan Veri bağlantısı dosyalarını yönet seçeneği kullanılarak bir UDC dosyasında depolanmalıdır.
 
Bu hatayı çözebilmek için Infopath ayarlarında bazı düzenlemeler yapmamız gerekiyor.
Sharepoint 2010 Central Administration’a gidelim. General Application Settings -> Infopath Form Services -> Configure Infopath Forms Services seçeneğinden Infopath form servis ayarlarına gelelim.
 
 
Burada Cross-Domain Access for User From Templates seçeneğini aktif hale getirip kaydediyoruz.
 
 
Bu ayarı yaptığımızda artık hata almayacağız.
 
Yepyeni makalelerde görüşmek dileğiyle,
Veysel Uğur KIZMAZ
Bilgisayar Mühendisi
veysel@ugurkizmaz.com
www.ugurkizmaz.com
twitter :@vukizmaz